Col·laborem amb el Sismògraf 2024

“LLOC” una peça que serà retransmesa per ràdio en directe a través de Ràdio la Vall, 107.6 FM. Es podrà escoltar a un quilòmetre a la rodona des de les Fonts de Sant Roc. Divendres 18 i dissabte 19 d’abril a les 20h. Des de les Fonts de Sant Roc d’Olot.

Una reflexió artística sobre el lloc i el paisatge.

Aquest treball és una declinació escènica d’una investigació de llarg recorregut sobre la noció de paisatge. La recerca s’ha tramat amb persones que s’hi relacionen de manera diversa, des de la ramaderia, la geografia, la restauració d’art, la climatologia, la filosofia o el cinema. Així s’aborda el lloc no pas com una localització, sinó proposant la imaginació com a espai geogràfic. El paisatge, com el cinema, és alhora significant i significat, continent i contingut, realitat i ficció, és un in-between permanent. En aquest interstici hi habita la possibilitat, l’escletxa d’un lloc sense coordenades. Algú narra la història del color verd, s’esvaeix la pantalla, la pel·lícula ja no passa pels nostres ulls. El cinema de l’escolta. L’escolta profunda d’un lloc.

Un projecte de: Ariadna Rodriguez i Iñaki Alvarez (nyamnyam) / Hi intervenen: Ariadna Rodriguez, Iñaki Alvarez, Dani Moreno Roldán i Manel Quintana / Disseny d’escenografia: Laurent Driss / Disseny de llums: Manel Quintana / Disseny d’espai sonor: Dani Moreno Roldán / Text: Ariadna Rodriguez i Dani Moreno Roldán a partir d’una recopilació de diversxs autorxs / Vestuari: Iker Nafta / Amb la col·laboració de: Josep Caldes i Estel Boada / Producció executiva: Helena Febrés / Comunicació: Olga Alvarez / Acompanyament i internacionalització: Alessandra Simeoni / Una producció de la Coop ny ny SCCL

Ariadna Rodriguez i Iñaki Alvarez són nyamnyam. Unint les seves formacions i deformacions en diverses disciplines, el seu treball té com a objectiu promoure la creació, la difracció i l’intercanvi de coneixement a través d’estratègies d’interacció en cada context (g)local en el qual treballen. En aquesta cruïlla entre arts en viu, arts visuals, pensament crític i pedagogies, el treball de nyamnyam es mou entre la creació de projectes i la curadoria entesa com a espai interdisciplinari de relació i disrupció. Han desenvolupat les seves pràctiques en diversitat de contextos i geografies. Després de vuit anys d’activitat al seu espai de Barcelona, el 2020 obren les portes de l’Espai nyamnyam a Mieres (Girona), un context centrat en la pràctica artística contemporània, en l’òrbita del decreixement.

https://www.nyamnyam.net

Amb la col·laboració de: Observatori del Paisatge de Catalunya, Cines Olot, Ràdio la Vall.
Amb el suport de: Sismògraf, Fira Tàrrega, Festival Inteatro i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (ICEC).

Comparteix aquesta notícia