El Departament d’Acció Climàtica convoca 1,3 M

L’ajut s’adreça a les associacions, fundacions i federacions sense ànim de lucre i a les cooperatives amb agrobotiga on efectuïn venda de productes agraris i agroalimentaris de proximitat

L’import de l’ajut serà el 70% del total de la despesa realitzada i no pot ser superior a 40.000 euros per persona beneficiària.

Acció Climàtica convoca 1,3 M en ajuts destinats a la promoció i el foment de la venda de proximitat

Avui comença el període de sol·licitud de l’ajut destinat a la promoció i el foment de la venda de proximitat, que acaba el proper 15 de desembre. Es tracta d’un ajut convocat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, dotat amb un pressupost inicial d’1.300.000 euros, i el període d’execució de les actuacions subvencionables va del 2 de setembre de 2022 fins a l’1 de setembre de 2023.

L’ajut va dirigit a les associacions, fundacions i federacions amb personalitat jurídica, privades, sense ànim de lucre i a les cooperatives amb agrobotiga on efectuïn venda de productes agraris i agroalimentaris de proximitat.
En ambdós casos, han de tenir l’acreditació de la venda de proximitat de productes agroalimentaris, d’acord amb el Decret 24/2013.

A banda de les actuacions de promoció i de contractació d’una persona dinamitzadora ja contemplades a les darreres tres convocatòries de l’ajut, ara, amb l’aprovació del Pla estratègic de l’alimentació de Catalunya (PEAC), també s’hi vol fomentar la comercialització, dinamitzant l’agrupació de l’oferta i incentivant aquelles figures que permetin concentrar l’oferta per generar més valor afegit, com són el perfil de persones beneficiàries a les quals va dirigit l’ajut.

Aquesta comercialització ha de ser sostenible, transformadora i basada en l’economia circular, pròpia i arrelada al territori, justa, equitativa i cohesionada, i saludable i de confiança.

L’ajut té caràcter de subvenció directament aplicable a les despeses ocasionades per tota aquella acció de promoció i comercialització que inclogui el logotip identificatiu de la Venda de proximitat.

L’import de l’ajut serà el 70% del total de la despesa realitzada i no pot ser superior a 40.000 euros per persona benefic

Comparteix aquesta notícia