Entrevistem a Núria Feixas directora del festival Ésdansa i Roger Casalprim president de Marboleny.

Per conèixer els detalls i les actuacions d´aquesta nova edició del festival Ésdansa 2023 parlem amb la Núria Feixas i Roger Casalprim. Serà aquest dimecres dia 2 d´agost a les 13:04h. 08:04h i el dijous 3 a les 18:04h.

ÉSDANSA és el festival de la dansa d’arrel tradicional, amb aquest ÉS en present d’indicatiu davant de dansa, i és que entenem la dansa d’arrel tradicional de present, per ser ballada i ser creada, avui.

Per ser ballada avui, desplegant un seguit de línies de programació amb la voluntat de provocar que es balli. Una gran part de la graella és formativa i participativa, on l’espectador deixa de ser precisament espectador i passa a ser ballador. D’aquesta voluntat neix el Campus Ésdansa’T, els tallers de dansa tradicional del festival, que aglutina tota la programació de formació tant per a infants com per a adults.

Com a motor creatiu, amb una altra gran part de la programació com a motor per a la creació i producció de noves propostes que parteixin de la tradició i del llenguatge de la dansa catalana d’arrel tradicional.

I és que Ésdansa balla, i convida a ballar, entorn dels 360º de la dansa d’arrel tradicional, des de les danses vives que es ballen a la plaça, passant pels treballs dels esbarts i els moviments amateurs, fins arribar al sector professional de la dansa que beu de la tradició i l’arrel tradicional per crear.

Aquest 2023, del 21 al 27 d’agost celebrarem la 41a edició del festival organitzat pel Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny.

Comparteix aquesta notícia