ESDANSA

Entrevista Ràdio la Vall – Companyia Folklòrica Nacional de Mongòlia

Programa: Entrevista Ràdio la Vall – Companyia Folklòrica Nacional de Mongòlia

Data d'emissió: 25 d'agost de 2018

Durada:

Número episodi:

Dins la ger – Companyia Folklòrica Nacional de Mongòlia
Endinsa’t en la immensitat de la cultura dels nòmades de Mongòlia en una experiència en què el cant diatònic Khöömi prendrà el paper protagonista i en què les seves danses ètniques arrodoniran l’espectacle. Una vivència mística que viurem dins una Iurta amb el mobiliari típic que l’acompanya que ens traslladarà a aquesta terra de pastures i boscos profunds tot explicant-nos la història de les invasions nòmades.

LA COMPANYIA

El Conjunt Folklòric Nacional de Mongòlia amb el seu espectacle ens introdueix a aquesta terra de pastures i boscos profunds tot explicant-nos la història de les invasions nòmades. El grup, amb els seus excel·lents artistes, ens portarà a viatjar per la immensitat de la seva terra.

LES DANSES I LA MÚSICA

La música és un element molt important a la vida quotidiana dels mongols i pensen que els porta sort. Es canta en qualsevol lloc i també es toquen nombrosos instruments tradicionals per acompanyar les cançons o danses.

El cant diatònic, « Khöömi », exerceix certa fascinació perquè permet al cantant produir dos sons diferents simultanis (la ressonància nasal i les cordes vocals superposen els seus efectes. Els cantants troben la seva inspiració en els sorolls de la naturalesa.

Les danses ètniques mongoles s’executen sovint amb un escenari de planes immenses infinites sota un cel blau. Aquestes condicions realcen els grans moviments de braços i la coordinació amb els canells i les espatlles. Les danses folklòriques ressalten una vivacitat i una barreja d’energia i entusiasme que et porten a viatjar per aquesta terra de vents, nòmades i misteri

00:00