Turisme Garrotxa accedeix a finançament Next Generation per a desenvolupar el producte d’ecoturisme a la Garrotxa

El projecte vol millorar la sostenibilitat, la digitalització i la comunicació de les experiències d’ecoturisme. Aquesta iniciativa suposarà un impuls definitiu a la xarxa de destinacions i empreses adherides al club d’ecoturisme a nivell estatal. El projecte s’emmarca en el programa “Experiencias Turismo España”, finançat pels fons Next Generation de la Unió Europea.

La Secretaria d’Estat de Turisme ha aprovat el projecte “Sostenibilidad y digitalización de la red de experiencias Ecoturismo en España” que serà desenvolupat per l’Associació d’Ecoturisme a nivell estatal juntament amb sis socis més, un dels quals és l’associació Turisme Garrotxa.

Amb un pressupost de 499.877€, finançat pels fons Next Generation, el projecte s’emmarca en el programa “Experiencias Turismo España” (ordre ICT/1524/2021, de 30 de desembre; Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri d’Industria, Comerç i Turisme). Per desenvolupar-lo, l’associació Ecoturisme a Espanya, compta amb Turisme Garrotxa com a un dels seus socis estratègics, juntament amb altres cinc destinacions: La Gomera, el Geoparc Sobrarbe-Pirineos, la reserva de la Biosfera Mariñas Coruñesas, la reserva de la Biosfera d’Urdaibai, Sierra Espuña), Rusticae i la plataforma Míster Plan.

El projecte, que ha d’estar enllestit a finals de l’any 2023, vol fer una transformació real del producte d’ecoturisme amb un salt qualitatiu finançant eines per digitalitzar els processos de treball de les empreses turístiques, tot reforçant la marca “Soc Ecoturista”. També es crearà una plataforma online de comercialització i es redactarà i executarà un pla de màrqueting i comunicació digital, entre altres actuacions. L’abast de totes les actuacions que es derivin d’aquest projecte serà tota la xarxa de destinacions i empreses adherides al Club d’Ecoturisme a nivell estatal.

Sobre l’Associació Ecoturisme a Espanya

L’Associació Ecoturisme a Espanya (AEE) és una associació sense afany de lucre creada l’any 2010 per fomentar el turisme sostenible en els espais protegits i composada principalment per associacions d’empresaris turístics ubicats en espais naturals, entitats gestores d’espais naturals, administracions públiques implicades en la gestió turística d’aquestes espais, entitats d’innovació (universitats, fundacions), empreses d’innovació turística i tecnologia, i empreses turístiques compromeses amb la conservació i desenvolupament local. Turisme Garrotxa va liderar la
presidència de l’associació del 2014 al 2016.

La AEE es l’entitat gestora del Club d’Ecoturisme a Espanya, un dels clubs de producte turístics recolzats per la Secretaria d’Estat de Turisme des de 2010. Aquest club ofereix experiències d’ecoturisme en espais naturals protegits, garantint al visitant la seva contribució al desenvolupament local i a al conservació de la biodiversitat. Actualment agrupa 27 destinacions i prop de 700 empreses que , sota la marca SocEcoturista, assumeixen un compromís amb el desenvolupament sostenible.

Comparteix aquesta notícia